Diëtistenpraktijk Vitalkinese
Orthomoleculaire voeding

Wat is orthomoleculaire voedingsleer en geneeskunde?

 

Het woord orthomoleculair komt van orthos (=Grieks voor goed, of juist) en moleculen (de bouwstenen van ons lichaam) m.a.w. de  juiste moleculaire omgeving ofwel optimaal biochemisch milieu.
  
  
  olive-oil
    

De orthomoleculaire voedingsleer is erop gericht de gezondheid te bevorderen door de lichaamscellen te voorzien van de fundamentele bouwstenen (vitaminen, mineralen, aminozuren e.d.) in optimale hoeveelheden. De basis hiervoor is een kwalitatief hoogwaardige voeding, liefst van biologische kwaliteit, die vers is en zo min mogelijk bewerkt.

 

De orthomoleculaire geneeskunde is erop gericht het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren en het verstoorde evenwicht weer te herstellen, dit eveneens door het lichaam een juiste en optimale hoeveelheid van alle fundamentele bouwstenen aan te bieden.

 

Naast een goede voeding als basis is een aanvulling van diverse voedingssupplementen als vitaminen, mineralen, enzymen, omega 3 vetzuren, probiotica, aminozuren e.d. een waardevolle bijdrage voor uw gezondheid.

 

Zie www.voedingspiramide.nl voor de basis voedingsadviezen en heerlijke recept en meer inspirerende menu's met seizoensgerechten staan in het Voedingspiramide boek